Lutherska Missionskyrkans Kör – Skivor – Tröst

lmk-skiva-trost-textbanner

Lyssna nedan

Tröst – en efterlängtad temaskiva från Lutherska missionskyrkans kör. En mycket uppskattad gåva till den som behöver tröst eller bara längtar efter stillhet.
När våra egna ord tar slut, när motgångar och svårigheter drabbar, när vi står inför livets outgrundlighet och dödens obarmhärtighet så återstår den, trösten. Med förluster och svår sjukdom nära inpå ville vi göra en skiva om den tröst vi längtar efter och behöver, i förhopp- ningen att musiken och orden kan trösta den som är tyngd av oro eller sorg.

Musiken kan öppna in till den som hållit trösten ifrån sig. Körens spännvidd mellan visan, jazzen och den klassiska körsången hålls här medvetet i det lugna och meditativa, för att fungera i ett sjukrum eller för den egna stunden av eftertanke. I såväl psaltarpsalmernas och läsarsångernas välkända ord som i körmedlemmars egna formuleringar får vi ana tröstens ursprung: ”Han som känner doften av din panna, som hör det glömda i din röst, hos honom får du vila och stanna, luta dig mot hans bröst” (spår nr 6).

Tröst är Lutherska missionskyrkans körs åttonde skiva, med fyra nyinspelade sånger och ytterligare 16 stilla sånger från de tidigare kritikerrosade skivorna. En skiva att skicka till den man skulle vilja sitta nära och hålla om, en skiva för den som misströstar, ett vikarierande hopp för den som inte orkar hoppas.

Med skivorna följer ”gördlar” med olika budskap som kan svepas om skivan om
den ska vara en gåva. Gördlarna är formgivna så att skivan inte behöver slås in med present- papper och ska underlätta så att man kan ge den som en spontangåva. Dessutom följer
två affischer med.

lmk-skiva-trost-booklet_banner