Lutherska Missionskyrkans Kör – Skivor – I lusten och längtan

Lyssna nedan

I lusten och längtan

Lutherska missionskyrkans kör, som hör hemma i EFS i Göteborg, släpper sin fjärde CD-skiva lagom till Svenska Kyrkans kulturdagar i Göteborg i slutet av september. Skivan har titeln “I lusten och längtan” och består av 15 sånger ur körens eget material.

Lutherska missionskyrkans kör har genom de senaste årens CD-utgivningar, konserter samt radio- och TV-framträdanden gjort sig kända för sin speciella stil, med stor spännvidd i både text och musik. Körledarna Sven och Johanna Fridolfsson, som också skrivit musiken och arrangerat de flesta sångerna på skivan har lite svårt sätta fingret på vad som är körens typiska uttryck. Spännvidden så klart – helt naturligt med tanke på att många i kören bidrar med text och musik. Musiken på “I lusten och längtan” har tydliga inslag av folkmusik, jazz och latinamerikanska rytmer.

Helt egen produktion
Kören är en församlingskör och har bekostat produktionen av skivan helt på egen hand. – Det speciella är kanske att en ”vanlig” församlingskör kommer med sin fjärde skiva med eget material, säger Sven. Just att det är eget material gör att det känns personligt och angeläget för hela kören.
– Under inspelningen och repetitionerna har vi ständigt hittat nya djup i texterna. Hoppas det kan bli så också för lyssnarna, säger Johanna. I samband med att skivan släpps ger kören en konsert i Göteborgs domkyrka tillsammans med teologen Ola Sigurdson den 27/9 kl. 20.00. Körens ledare Johanna och Sven Fridolfsson är båda musiker. Johanna spelar altviolin i Göteborgsoperans orkester och Sven är frilansmusiker och spelar bl a med Galenskaparna, Bingolotto, Göteborgssymfonikerna och på Göteborgsoperan.

“I lusten och längtan” distribueras av Naxos.