Lutherska Missionskyrkans Kör

Program

Skärmavbild 2019-11-14 kl. 15.27.23

HÖSTEN 2019 

Söndag 1 december kl. 11.00
Adventsgudstjänst i Lutherska missionskyrkan, Göteborg

Söndag 15 december kl. 16.30 och 19.00
Julkonserter i Lutherska missionskyrkan, Göteborg

 

VÅREN 2020 

Söndag 26 januari kl. 18.00
Psalmgala ”Sjung för livet!” i Johannebergskyrkan, Göteborg – biljetter släpps 1 december!

Skärmavbild 2019-11-14 kl. 15.27.23

Skivor

lmk-skiva-hopp

Hopp - Med sin tolvte skiva som släpptes i maj 2018 samlar Lutherska missionskyrkans kör 15 tidigare och två nya inspelningar med en gemensam nämnare som tar avstamp i väckelsehistorien och som leder framåt till våra dagar. Med nya arrangemang ger Lutherska missionskyrkans kör de gamla sångerna nytt liv med allt från stilla a cappella till taklyftande storbandssväng.

lmk-skiva-hires-lmk010_omslutenMed release i maj 2017 släppte Lutherska missionskyrkans kör en ny skiva med titeln Omsluten. Åter har kören, som gjort sig känd för sin fina körklang, sin innerlighet i uttrycket, sina nya sånger och ärliga texter, samlat sin musik för att med ord och toner i variationsrika arrangemang beröra, trösta och glädja. På Omsluten blandas, liksom tidigare, nyskriven musik med nya arrangemang av gamla kända psalmer och läsarsånger.

lmk-skiva-hires-lmklad_livLiv att dela innehåller 15 nyskrivna sånger för gudstjänsten och släpptes hösten 2014. Dessförinnan släpptes Ropande, viskande. Denna församlingskör, som gjort sig känd för sin fina körklang, sin innerlighet i uttrycket, sina nya sånger och ärliga texter, har här samlat sin musik för att med ord och toner i variationsrika arrangemang beröra, trösta och ge människor hopp. På Ropande, viskande blandas, liksom tidigare, nyskriven musik med nya arrangemang av gamla kända psalmer och läsarsånger. Läs mer och lyssna  »

lmk-bilder-kor_herrar_not Denna unika församlingskör från Efs i Göteborg har släppt ytterligare en kritikerrosad skiva. Som alltid med eget nytt material där flera av körmedlemmarna är delaktiga i texter och musik, men även läsarsånger och psalmer i nya arrangemang. Här ryms sprittande glädje, livets skörhet och det mesta där emellan. Körens konserter brukar bjuda på en stark helhet som inte lämnar någon oberörd.” Om | Skivor | Press | Kontakt

Smakprov från senaste skivan "Hopp":