Lutherska Missionskyrkans Kör

lmk-skiva-hoppNy skiva släpps maj 2018!
Hopp - Med sin tolvte skiva samlar Lutherska missionskyrkans kör 15 tidigare och två nya inspelningar med en gemensam nämnare som tar avstamp i väckelsehistorien och som leder framåt till våra dagar. Med nya arrangemang ger Lutherska missionskyrkans kör de gamla sångerna nytt liv med allt från stilla a cappella till taklyftande storbandssväng.

lmk-skiva-hires-lmk010_omslutenMed release i maj 2017 släppte Lutherska missionskyrkans kör en ny skiva med titeln Omsluten. Åter har kören, som gjort sig känd för sin fina körklang, sin innerlighet i uttrycket, sina nya sånger och ärliga texter, samlat sin musik för att med ord och toner i variationsrika arrangemang beröra, trösta och glädja. På Omsluten blandas, liksom tidigare, nyskriven musik med nya arrangemang av gamla kända psalmer och läsarsånger.

lmk-skiva-hires-lmklad_livLiv att dela innehåller 15 nyskrivna sånger för gudstjänsten och släpptes hösten 2014.

Dessförinnan släpptes Ropande, viskande. Denna församlingskör, som gjort sig känd för sin fina körklang, sin innerlighet i uttrycket, sina nya sånger och ärliga texter, har här samlat sin musik för att med ord och toner i variationsrika arrangemang beröra, trösta och ge människor hopp. På Ropande, viskande blandas, liksom tidigare, nyskriven musik med nya arrangemang av gamla kända psalmer och läsarsånger. Läs mer och lyssna  »

lmk-bilder-kor_herrar_not
Denna unika församlingskör från Efs i Göteborg har släppt ytterligare en kritikerrosad skiva. Som alltid med eget nytt material där flera av körmedlemmarna är delaktiga i texter och musik, men även läsarsånger och psalmer i nya arrangemang. Här ryms sprittande glädje, livets skörhet och det mesta där emellan. Körens konserter brukar bjuda på en stark helhet som inte lämnar någon oberörd.”

Om | Skivor | Press | Kontakt

Program

VÅREN 2019

Söndag 20 januari kl. 18.00
Psalmgala ”Sjung för livet”, med Psalmorkestern och solister, i Hagakyrkan, Göteborg

Lördag 9 mars kl. 18.00
Konsert i Skene kyrka

Söndag 10 mars kl. 11.00
Gudstjänst i Lutherska missionskyrkan, Göteborg

Söndag 7 april
Gudstjänst i Lutherska missionskyrkan, Göteborg, kl. 11.00
Konsert i Betlehemskyrkan, Göteborg, kl. 18.00

Söndag 27 maj kl. 18.00
Vårkonsert i Lutherska missionskyrkan, Göteborg

Onsdag 12 juni kl. 19.00
Vårkonsert i Tynnereds kyrka

Smakprov från nya skivan "Hopp":