Lutherska Missionskyrkans Kör

Program

 VÅREN 2020 

lm_affisch_vårkonsert-Leva_200217a

Mars
Lördag 7 mars 18:00
Konsert i Redbergskyrkan, Göteborg
Söndag 8 mars 11:00
Gudstjänst med biskopsvisitation i Lutherska missionskyrkan, Göteborg

April
Söndag 5 april 11:00
Gudstjänst i Lutherska missionskyrkan, Göteborg

Juni
Lördag 6 juni 19.00
Sommarkonsert i Lutherska missionskyrkan, Göteborg
Söndag 7 juni 18.00
Sommarkonsert i Toleredskyrkan, Göteborg

 

lmk_sjungförlivet2020_143tkr_webb_200201aPsalmgala-1

Psalmgala ”Sjung för livet!” i Johannebergskyrkan, 26/1
Tillsammans fick vi sjunga, spela och dansa (!) samtidigt som vi samlade in 143 000 kr till EFS biståndsarbete. Stort tack för en otroligt lyckad kväll!

Skivor

lmk-skiva-hopp

Hopp - Med sin tolvte skiva som släpptes i maj 2018 samlar Lutherska missionskyrkans kör 15 tidigare och två nya inspelningar med en gemensam nämnare som tar avstamp i väckelsehistorien och som leder framåt till våra dagar. Med nya arrangemang ger Lutherska missionskyrkans kör de gamla sångerna nytt liv med allt från stilla a cappella till taklyftande storbandssväng.

lmk-skiva-hires-lmk010_omslutenMed release i maj 2017 släppte Lutherska missionskyrkans kör en ny skiva med titeln Omsluten. Åter har kören, som gjort sig känd för sin fina körklang, sin innerlighet i uttrycket, sina nya sånger och ärliga texter, samlat sin musik för att med ord och toner i variationsrika arrangemang beröra, trösta och glädja. På Omsluten blandas, liksom tidigare, nyskriven musik med nya arrangemang av gamla kända psalmer och läsarsånger.

lmk-skiva-hires-lmklad_livLiv att dela innehåller 15 nyskrivna sånger för gudstjänsten och släpptes hösten 2014. Dessförinnan släpptes Ropande, viskande. Denna församlingskör, som gjort sig känd för sin fina körklang, sin innerlighet i uttrycket, sina nya sånger och ärliga texter, har här samlat sin musik för att med ord och toner i variationsrika arrangemang beröra, trösta och ge människor hopp. På Ropande, viskande blandas, liksom tidigare, nyskriven musik med nya arrangemang av gamla kända psalmer och läsarsånger. Läs mer och lyssna  »

lmk-bilder-kor_herrar_not Denna unika församlingskör från Efs i Göteborg har släppt ytterligare en kritikerrosad skiva. Som alltid med eget nytt material där flera av körmedlemmarna är delaktiga i texter och musik, men även läsarsånger och psalmer i nya arrangemang. Här ryms sprittande glädje, livets skörhet och det mesta där emellan. Körens konserter brukar bjuda på en stark helhet som inte lämnar någon oberörd.” Om | Skivor | Press | Kontakt

Smakprov från senaste skivan "Hopp":