Lutherska Missionskyrkans Kör

lmk-skiva-hoppNy skiva släpps maj 2018!
Hopp - Med sin tolvte skiva samlar Lutherska missionskyrkans kör 15 tidigare och två nya inspelningar med en gemensam nämnare som tar avstamp i väckelsehistorien och som leder framåt till våra dagar. Med nya arrangemang ger Lutherska missionskyrkans kör de gamla sångerna nytt liv med allt från stilla a cappella till taklyftande storbandssväng.

lmk-skiva-hires-lmk010_omslutenMed release i maj 2017 släppte Lutherska missionskyrkans kör en ny skiva med titeln Omsluten. Åter har kören, som gjort sig känd för sin fina körklang, sin innerlighet i uttrycket, sina nya sånger och ärliga texter, samlat sin musik för att med ord och toner i variationsrika arrangemang beröra, trösta och glädja. På Omsluten blandas, liksom tidigare, nyskriven musik med nya arrangemang av gamla kända psalmer och läsarsånger.

lmk-skiva-hires-lmklad_livLiv att dela innehåller 15 nyskrivna sånger för gudstjänsten och släpptes hösten 2014.

Dessförinnan släpptes Ropande, viskande. Denna församlingskör, som gjort sig känd för sin fina körklang, sin innerlighet i uttrycket, sina nya sånger och ärliga texter, har här samlat sin musik för att med ord och toner i variationsrika arrangemang beröra, trösta och ge människor hopp. På Ropande, viskande blandas, liksom tidigare, nyskriven musik med nya arrangemang av gamla kända psalmer och läsarsånger. Läs mer och lyssna  »

lmk-bilder-kor_herrar_not
Denna unika församlingskör från Efs i Göteborg har släppt ytterligare en kritikerrosad skiva. Som alltid med eget nytt material där flera av körmedlemmarna är delaktiga i texter och musik, men även läsarsånger och psalmer i nya arrangemang. Här ryms sprittande glädje, livets skörhet och det mesta där emellan. Körens konserter brukar bjuda på en stark helhet som inte lämnar någon oberörd.”

Om | Skivor | Press | Kontakt

Program

Vår 2018

Söndag 25 februari  Musikgudstjänst i Lutherska missionskyrkan kl. 11
                                       Kl. 18 Konsert i Johannebergskyrkan
Söndag 18 mars        Direktsänd radiogudstjänst från Lutherska missionskyrkan kl. 11
Söndag 15 april         Musikgudstjänst i Equmeniakyrkan Sävedalen kl. 11
                                       Kl. 18 Konsert Herrljunga missionskyrka
Söndag 6 maj             Musikgudstjänst i Lutherska missionskyrkan kl. 11 med release
                                      för ny skiva med älskade läsarsånger och psalmer i nya arrangemang.
                                      Kl. 18 Releasekonsert i Saronkyrkan, Göteborg
Söndag 3 juni             Sommarkonsert i Lutherska missionskyrkan kl. 18
Smakprov från nya skivan "Hopp":